marți, 23 septembrie 2008

Cenzura a presei in Covasna

"Am simţit încă de la înfiinţare, din 1 decembrie 2006, că publicaţia noastră nu este una dorită de majoritatea personajelor de pe scena politică şi administrativă a judeţului Covasna (unde este editată), dar şi a „centrului” de peste Carpaţi, Bucureşti (unde este tipărită).
Lucru care nu ne-a deranjat deloc şi care ştiam că se va întâmpla, întrucât grupului care a gândit înfiinţarea acestui săptămânal nu i-a trecut nicio clipă prin minte să aştearnă în pagini nimicuri, linguşeli ori lecţii gata făcute, asemenea multor „specialişti” din presa românească şi ungurească aservită din Ardeal şi din România. Am continuat, deci, să ne facem datoria faţă de dumneavoastră, cititorii, şi faţă de Ţara aceasta sfântă, lăsată-ne în grijă de moşii şi strămoşii noştri.
Şi, uite aşa, tot făcându-ne noi datoria, până la urmă s-a întâmplat şi incredibilul: în anul de graţie 2008, într-un colţ al Uniunii Europene (mamă a democraţiei), mai precis la Sfântu-Gheorghe, judeţul Covasna, România, s-a retras un ziar de pe tarabă!!! Absolut dictatorial şi strigător la cer, dar, din păcate, adevărat! Împotriva tuturor actelor normative ale Statului Român şi ale Uniunii Europene în domeniul libertăţii presei şi al dreptului la libera exprimare, săptămânalul de atitudine şi cultură „Condeiul ardelean“ a fost retras din unele chioşcuri RODIPET de pe raza municipiului Sfântu-Gheorghe."
Continuarea aici
http://www.condeiulardelean.ro/

5 comentarii:

marius spunea...

cu asa politicieni de rahat, si viitori politicieni care o sug prin masini ce sa ne mai miram.
Din pacate Covasna este o alta lume de care uitam sau ne facem ca uitam.

Realitatea lui Petria spunea...

Nu mă miră ce se întâmplă. Mă miră lipsa de solidaritate a presei.

anca spunea...

ba au fost solidari in a-l pune la zid pe Ioska,chiar si in emisiunea lui gidea!!

Realitatea lui Petria spunea...

Am văzut mizeria, Anca. Lichele.

beclenarul spunea...

Era de asteptat asa ceva. au fost trase semnale de alarma de mult, in ceea ce priveste situatia din Harghita si Covasna, dar nimeni nu credea. asa suntem noi, pana nu o patim nu credem. acuma ramane sa faca si regiunea aia de bonghini, si nu o sa mai avem ce cauta acolo, in propria tara. acum cativa ani buni, cand un politician zicea de pericolul din Harghita si Covasna, toata lumea il credea nebun, sovinl, antisemit. dar uite ca incet incet se adeveresc toate. ar trebui sa ne trezim macar acuma, in ceasul al 12-lea.