marți, 16 septembrie 2008

Cum am devenit fascist

După cum o ştiu cei obişnuiţi cu acest blog, sunt directorul lunarului “Realitatea de Bistriţa-Năsăud, Dej şi Gherla”.
Recent, am hotărât ca pentru închegarea unei legături mai strânse cu cititorii, diferenţa dintre apariţiile publicaţiei fiind mare, să folosesc oportunitatea oferită de internet şi să printez anumite articole de pe acest blog, care se vor regăsi în lunar în numărul următor. Astfel, am scos pe tipar digital asta
http://realiatealuipetria.blogspot.com/2008/09/naionalizri-la-dej-primarul.html şi asta http://realiatealuipetria.blogspot.com/2008/09/ntoarcere-cu-180-de-grade-surprinztoare.html, fiecare în 1000 de exemplare, care au fost împărţite pe stradă în oraşul Dej. În centrul municipiului împărţea azi fluturaşii(vezi foto) chiar redactoarea-şefă, pe considerentul că este încă o cale de-a afla ce gândesc locuitorii oraşului de pe Someş.
Desigur că ultimul fluturaş a indispus pe mulţi care sunt cu musca pe căciulă. Cînd acţiunea era pe terminate, a apărut un poliţist, care a întrebat-o dacă are autorizaţie de la Primărie să împartă aşa ceva şi a invitat-o politicos la sediul Poliţiei Dej să lămurească problema. Alertat, am apărut şi eu şi toţi trei am mers la Poliţie. După legitimări, predarea telefonului mobil la intrare, am fost conduşi într-o cameră unde erau trei poliţişti. Cel cu care am venit n-a intrat în încăperea unde, pe când iniţial vroiau declaraţii de la noi, ne-au spus cam după 10 minute că suntem liberi. Poliţistul care ne-a zis că putem pleca a ieşit afară între timp, s-a consultat probabil cu cineva cum să procedeze, şi apoi, împăciuitor, ne-a declarat că a fost primit un apel la 112 că se împart în oraş manifeste fasciste. Noi eram fioroşii fascişti!
În jurul orei 11, l-am informat telefonic pe comandantul
Poliţiei Municipiului Dej, comisarul-şef Aurel Mureşan despre incident. Şi i-am cerut să verifice, dacă s-a sunat la 112, unde apelurile se înregistrează, cine este autorul sesizării false care a fost o încercare de intimidare. După o discuţie ulterioară cu Mureşan, pe la ora 15, am dedus că parcă nu a mai fost vorba de 112, ba comandantul de poliţie dejean mi-a zis că n-am respectat nu ştiu ce normă a -atenţie!- Consiliului Naţional al Audiovizualului împărţind fluturaşii format A4. Dacă-mi explică vreunul ce are CNA-ul cu materialele distribuite în mîinile trecătorilor de o gazetă, îi rămân profund îndatorat fiindcă mă scoate dintr-o neagră ignoranţă… Dau şi o bere.
Dacă am fost minţiţi de poliţişti cu apelul la 112, este extrem de grav. Puteau să susţină eventual că au primit un telefon anonim, pe care s-au grăbit să-l verifice împinşi de-o firească sârguinţă.
Alexandru Petria
0754643681


UPDATE 17 şi 18 septembrie:
Au scris deja pe internet:
Simona Ionescu, redactor şef adjunct la "Click", aici
http://blogs.click.ro/simona_ionescu/2008/09/17/politia-a-saltat-un-fascist-in-bistrita-nasaud/
Tiberiu Lovin de la "România Liberă" http://www.reportervirtual.ro/2008/09/17/blogger-saltat-de-militie.html
Daniel Todoran-Rareş http://todoran.blogspot.com/2008/09/bloggerul-alexandru-petria-fost-saltat.html
BAR TIKITAKA http://my-beleaua.blogspot.com/
Alin Fărcaş http://www.alinfarcas.ro/2008/09/18/bloggerul-alexandru-petria-arestat/
Dan Terteci http://danterteci.blogspot.com/2008/09/un-bloger-retinut-de-politie.html
Cătalin Stavri http://www.ziarit.com/index.php/2008/09/blogger-vs-militieni-1035.htm
Parlamentolitic http://www.parlamentolitic.ro/september/solidaritatea-blogosferei#comments

Le mulţumesc.


Adaam Alandra Andaa andreanum Bloglist.ro Blogul Califarului Blogul lui Emil Brumaru Catastif Cinabru Cioco-Cioco Constiinta unui liberal de stanga Cristian Diaconescu Cu ochii pe putere Daniel Todoran De vorbă cu balaurul Joe King dpweb e-Xtrema Ecologie umană Herald Inah Inventarul stricăciunilor politice Iosif Buble John Doe Lilick Marcketing politic Moshe & Mordechai blog naşii Nenea O printzesa fara inhibitii Oana Mujea- Stoica Paralele//Paralele Pastila Politică Petrisor Socol Picătura chinezească Politică fără principii Raluca 22 Real Politik Roxana Iordache Scaevola scenarii scrise cu ruj Sebastian Corn Simona Ionescu Simona Popescu Simplu blog Situatii Sătmăreanca Teodora Georgescu Turambar UnCopilutz-jurnalist de grădiniţă În spatele uşilor închise. Blogul lui Andrei Bădin

24 de comentarii:

Marius Mina spunea...

Ce tara de gioarse, ce oligofreni au ajuns sa conduca tara aia...vai steaua lor de imbecili(vorba grea a lui Ciutacu)

Realitatea lui Petria spunea...

Nu te contrazic.

Unknown spunea...

te-au pacalit, asta e clar. nu a fost cna-ul, iar 112 functioneaza din bugetul STS, deci practic ai fost si lucrat, nu numai pacalit :(

sorry.

Realitatea lui Petria spunea...

Mihnea, au incercat. Dar sunt prea hârşit să înghit totul pe nemestecate.

Anonim spunea...

Pai cum Petria? Fascistii by-definiton aveau toti barba, asta una. A doua : domne cand imparti manifeste, arunca-le din turn ca-n Pistruiatul. Pe urma, cand iesi pe strada ia o esarfa rosie ceva, o secera si-un ciocan sa nu te mai confunde cetatenii vigilenti.
Ah si sa nu uit : si mai da-i in mama lor de mafioti imbecili, asta e Tara lu' Papura Voda.

Anonim spunea...

cine a zis ca politzaii e destepti? Fa-le plangere la Parchet, macar sa le dai la toti de lucru!

Anonim spunea...

Vezi la mine cine-i judecator la Curtea Constitutionala incepand de azi, si dupa ce citesti tot cu atentie...emigrarea neica. Tara asta e blestemata.

Realitatea lui Petria spunea...

E o sugestie, Simona...

Moshcalifar, mă uit.

Anonim spunea...

Seful Politiei este prost sau se preface. CNA nu se ocupa de ziare, mai exact de print. "A" vine la la audiovizual. Uite asa ai ajuns televiziune :) . Felicitari!

Anonim spunea...

Lasa, maica, ba bine ti-a facut, sa-ti mai vie mintea la cap! Pai asa ceva e frumos sa faci, mai baiete? Asa te-a invatat pe tine acasa, sa scrii blog si d-astea? 'Rati ai naibii de fasciculisti!

PS: lasand mistoul la o parte, situatia este trista rau de tot, insa inveseleste-te: ai fost o victima a prostiei altora. Nu e vina lor ca sunt prosti! :))

Anonim spunea...

Patania ta imi aduce aminte de practicile altor vremuri....

Legatura cu CNA, evident, nu exista decat in mintea unui politist.
Cat despre povestea cu 112...cred ca ti-a fost servita gandindu-se ca asa iti inchide gura, ca doar nu te vei duce sa verifici daca asa a fost sau nu...

Anonim spunea...

Este clar că cineva a comandat aşa zisa anchetă a stimabilului cu caschetă. Şi la Ploieşti Poliţia răspunde cu seriozitate şi profesionalism comenzilor "unora". O zi bună.

Anonim spunea...

Nu-mi vine sa cred ce s-a intamplat. Voi protesta si eu pe blogul meu pentru chestia asta. In ce tara traim?

Todoran-Rares Daniel Nicolae spunea...

imi pare rau pt cele intamplate :(

Realitatea lui Petria spunea...

Măi, dar răi sunteţi cu organele...

Mulţumesc tuturor.

Anonim spunea...

Iti dai seama ca e vrajeala de militian, a fost un "simplu" exces de zel, urmata de minciuna asta penibila ca sa-si acopere prostia.
Citez de pe avocat.net "De principiu impartirea fluturasilor pe domeniul public este libera, desi in unele localitati exista decizii de consiliu local ce prevede plata unei taxe de salubritate."
Intereseaza-te daca exista o astfel de taxa la tine in oras.

Anonim spunea...

Sincer asta e o intrebare pentru militieni, la care doar un militian ar putea sa raspunda. Iar daca raspunde, trebuie sa fie sef, ca nu orice militian stie sa raspunda la intrebari pentru militieni.

Distributia pliantelor neadresate nu este supusa niciunei restrictii, cu atat mai putin controlului CNA. Chiar in conditiile in care ai incalcat o ipotetica hotarare de consiliu local, sanctiunea e amenda, nicidecum pseudoanchetarea la sediul de politie.

Ioan Castil Valeda spunea...

FUCK YOU, TOVARASI !

http://fuckyoutovarasi.blogspot.com/2008/09/jurnalist-blogger-retinut-de-militie.html

Anonim spunea...

Nu se poate spune că nu duci lipsă de duşmani, nu?
Oricum, cine a făcut asta, dacă a existat un asemenea telefon, dovedeşte nu numai că este dobitoc, ci şi că este departe de maturizare.
Manifeste fasciste, auzi...

marius spunea...

Saracul politai a auzit si el la Tv de CNA ca ii amendeaza pe astia cu televiziunile si s-a gandit si el ca o fi ceva institutie mare si tare peste tot.
Or fi primit si ei un telefon de la Primarie si s-au executat sa se puna bine cu primarul, fara sa stie ce executa. E si prostia asta o vina.

Anonim spunea...

Ce am găsit pe blogul lui Tiberiu Lovin-

In cinstea lui Alexandru Petria care a fost invitat la politie sa spuna tot ce a supt de la ma’sa. “Într-un bar, intră disperat un poliţist: - Dom’le, ajutaţi-mă că mi-am încuiat cheile în maşină şi nu ştiu ce să fac! - Păi, ai lăsat un pic geamu’ deschis? - Da! - Bine, uite, ia sîrma asta, îndoaie-o la vîrf, ca un cîrlig, şi prin geamul întredeschis încearcă să le-agăţi. - Mulţumesc, dom’le, m-ai salvat! După un timp, intră un alt tip în bar ţinîndu-se cu mîinile de burtă, de rîs. - Ce rîzi, nene, ce-ai păţit? - E un poliţist afară care încearcă să-şi scoată cheile din maşină cu o sîrmă… ha, ha, haaaa… - Şi ce-i aşa amuzant, noi i-am spus cum să facă. - Da, da’ mai e un poliţist înăuntru care-l ghidează!”.

Dan Terteci spunea...

Sa ne lege pe toti, poate dorm si ei linistiti! JIGODII!!!

Anonim spunea...

Am scris si eu aici http://www.alinfarcas.ro/2008/09/18/bloggerul-alexandru-petria-arestat/

Anonim spunea...

Daca-mi permiteti o corectie cu toate ca nu e asa importanta, www.ziarit.com este site-ul meu (Lucian Radulescu). Dar Catalin Stavri (www.stavri.ro) este colegul meu, asa ca nu are prea multa importanta.