vineri, 14 noiembrie 2008

Basescu: si premier, si presedinte?

Scenariile cu desemnarea premierului de după alegeri au pus pe jar media, dar şi blogosfera. Se rostesc şiruri de nume. Se analizează şi răs-analizează ce se poate întâmpla. N-am întâlnit nicăieri menţionată o posibilitate- dacă Băsescu devine şi premier? Nu m-am uitat chiţibuşar în Constituţie, însă la câte hibe are textul, nu m-ar mira ca autorii să nu fi luat în calcul o asemenea situaţie: şi preşedinte, şi premier.

UPDATE. Treaba cade. Am scăpat de-un coşmar ipotetic. Din Constituţie:

"Articolul 84

În timpul mandatului, Preşedintele României nu poate fi membru al unui partid şi nu poate îndeplini nici o altă funcţie publică sau privată."

4 comentarii:

Anonim spunea...

ha ha ha ha Alex, hai ca la asta chiar nu m-am gandit! Dar sa stii ca este o întrebare bună! Ce-ar fi?
omfg

Alandra

Anonim spunea...

Doamne apara si pazeste! Asta ne-ar mai lipsi: un presedinte/premier care l-a avut "maestru" pe Vadim, care se pricepe la toate, fara macar sa fi trecut prea mult pe la scoala, sa fi deschis o carte, necum sa scrie vreuna...

Petrio, fii lucid! Nu are nici o constitutie din lume - nici macar din vreo tara africana - atitea "hibe", cite "hibe" are asta de o tot interpreteaza pe spuza nutzionala proprie! La cap si caracter...

Anonim spunea...

O persoana nu poate deţine atât postul de preşedinte cat si cel de prim ministru

Realitatea lui Petria spunea...

Doamne fereşte, Alandra!

Lulutza eu sunt lucid, dar uneori realitatea depăşeşte imaginaţia.

Primăriahabarnuam, este specificat în Constituţie? Şi ce te faci atunci când parşivii de politicieni pun de-o lovitură de stat?