luni, 3 noiembrie 2008

Ciorapii de redacţie

“Ce fel de jurnalişti sunt aceştia, care sunt bruscaţi, umiliţi şi înjuraţi fără să răspundă? Din ce medii vin, de ce pot trece peste aşa ceva? Cât de greu e să întrebi “cum îţi permiţi, domnule Becali?” Ce rişti? O altă înjurătură? O palmă? Orice ar fi, e mai bine decât să taci - sau chiar să-ţi ceri iertare, cum face fata căreia i se dă peste mână. Mă mai miră şi cât de blegi pot fi “acreditaţii” pe la diferite instituţii. Văd în transmisiunile tv cum vine câte un purtător de cuvânt, se sprijină de pupitru, rosteşte trei fraze şi pleacă. Purtători de cuvânt? Cu o pereche de întrebări documentate i-ai trimite de-a berbeleacul la loc în fundul ministerului. De ce nu dau un mail sau un fax dacă tot nu acceptă întrebări? Ce, cred că i-e dor cuiva de mufele lor?", a scris Vlad Petreanu aici http://www.petreanu.ro/2008/11/stative-de-presa/?cp=1#comments

Părerea mea:
Sunt proşti. Acceptă să fie trataţi de sus. N-au demnitate. În anii 90, când eram ziarist în Bucureşti, era greu de imaginat să se întâmple asemenea scene. Eram şi solidari, dar probabil că ştiam cum să aşezăm problemele, ce întrebări să punem, ce replici să dăm oficialităţilor mai impertinente.
P.S. Aştept să văd un ziarist, când o să fie umilit, să-l bage la mă-sa în p. pe Băsescu, de exemplu, dacă el este cel cu ieşirea în decor. Golanilor trebuie să le răspunzi pe limba lor. Te face găozar, îl faci găozar.
P.S. 1
Petreanu îi numeşte pe ziariştii care se lasă umiliţi stative de presă. Eu prefer ciorapi de redacţie.

7 comentarii:

Ion de la Chiuiesti spunea...

Pacat ca nesimtitul asta de Becali e tolerat. Toata presa ar trebui sa-l cace pentru faptele lui de "vitejie", contra unei biete fete.

Lasand asta la o parte, regret ca nu ne-am intalnit ieri, pe vremea aceea splendida.
Vezi:
http://iondelachiuiesti.blogspot.com/2008/11/un-mic-colt-de-ardeal-la-luminatie.html

Realitatea lui Petria spunea...

Şi eu regret, dar n-au intrat zilele în sac.

A fost şi ea proastă...

Ion de la Chiuiesti spunea...

A fost proasta, dar aticalosul a si umilit-o. In jargonul lui Becali, fraier e oricine care nu are bani.

Realitatea lui Petria spunea...

Nu trebuia să se lase umilită. Putea să-i dea cu microfonul în cap... Şi atunci era ştire: Becali lovit de-o femeie.

Anonim spunea...

Asta chiar că ar fi o ştire! Astept acea zi cu nerăbdare!
Alandra

Realitatea lui Petria spunea...

Alandra, atfel şi-ar trage corniţele mârlanul.

Realitatea lui Petria spunea...

Da...