duminică, 4 martie 2007

Telemobil protesteaza impotriva eforturilor ANRCTI de a mentine taxele de interconectare la un nivel ridicat

Bucuresti, 2 martie 2007, ora 18:04

Telemobil este surprins de decizia ANRCTI, prin care a impus redeschiderea legaturii de interconectare dintre Zapp si Cosmote fara insa ca Autoritatea sa explice motivul care a dus la suspendarea traficului.

Dupa luni de negociere si in ciuda tuturor eforturilor depuse de Telemobil pentru a ajunge la un acord in ceea ce priveste reducerea tarifelor de interconectare cu Cosmote, fapt ce ar fi permis posibilitatea de a oferi utilizatorilor finali tarife reduse pentru apelurile efectuate intre cele doua retele, Cosmote a decis sa mentina un nivel ridicat al acestei taxe. Mentionam ca acordurile de interconectare sunt esentiale, deoarece valoarea tarifului de interconectare negociat si agreat intre operatori determina pretul final platit de consumatori pentru traficul de voce si SMS.
Consideram ca decizia ANRCTI in favoarea mentinerii unor tarife de interconectare ridicate ii dezavantajeaza pe utilizatorii ambilor operatori. Avand in vedere aceste aspecte, am sperat ca ANRCTI sa sustina eforturile de reducere a tarifelor de interconectare si sa adopte o pozitie consecventa de protejare a intereselor consumatorilor.
Pe langa faptul ca Telemobil constata ca expunerea ANRCTI este partiala si eronata, ne intrebam in ce calitate ANRCTI impune taxe de interconectare intre Cosmote si Telemobil mai ridicate cu 35% decat taxele de interconectare dintre Cosmote si ceilalti operatori GSM, sfidand astfel legile impotriva practicilor anti-concurentiale.
Telemobil a sustinut intotdeauna reducerea generala a tarifelor de interconectare, lucru demonstrat de altfel de pozitia adoptata in mod public in noiembrie 2006, impreuna cu alti operatori cand am cerut ANRCTI sa reduca in general tarifele de interconectare dintre operatori.

Despre Zapp

Zapp (www.zapp.ro) este singurul operator de telefonie mobila din Romania care ofera servicii de comunicatii complet integrate, dezvoltate pe o retea de ultima generatie (CDMA2000 in banda de 450 MHz). CDMA este una dintre cele mai avansate tehnologii wireless din lume, dezvoltata si exploatata comercial de catre compania de telecomunicatii americana QUALCOMM. Zapp face parte dintr-un grup detinut de QUALCOMM, lider pe piata produselor si serviciilor digitale mobile bazate pe tehnologia CDMA, si Omnia Holdings Ltd, fond de investitii din Orientul Mijlociu.

Pentru detalii suplimentare va rugam contactati:

Carmen Lazar
Head of Corporate Affairs Zapp
www.zapp.ro

Niciun comentariu: